Dodatno pojašnjenje obnove poslužiteljskog certifikata cis.porezna-uprava.hr

Dio teksta sa stranica Porezne uprave – pojašnjenje:

S obzirom da ipak nekolicina poreznih obveznika nije na vrijeme promijenila poslužiteljski certifikat i nije omogućena fiskalizacija računa, podsjećamo kako je potrebno postupiti na sljedeći način.

Prema Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Narodne novine, broj 133/12) obveznik fiskalizacije koji nije u mogućnosti provesti postupak fiskalizacije izdavanja računa iste će izdavati na način da ih izdaje iz prethodno ovjerene uvezane knjige računa. Obveznik fiskalizacije dužan je u roku od 48 sati (računajući od dana u kojem je došlo do prestanka rada naplatnog uređaja) dostaviti sve izdane račune u Poreznu upravu kako bi Porezna uprava takvim računima dodijelila Jedinstveni identifikator računa – JIR.

Obveznik fiskalizacije je obvezan za sve promjene sastaviti interni zapisnik u kojem će biti evidentirane nastale poslovne promjene te isti zapisnik priložiti uz interni akt u kojem će također biti evidentirane sve nastale promjene. Isto (interni akt i zapisnik) nije potrebno dostavljati Poreznoj upravi već je potrebno pokazati prilikom provođenja poreznog nadzora čime će se dokumentirati nastale promjene.”

 

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Share on LinkedInShare on TumblrTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
Podijeli s drugimaKomentari su zatvoreni